Follow Us
Facebooklinkedininstagram
Hoe creëer je een gezonde wekelijkse structuur - Welkom
16196
post-template-default,single,single-post,postid-16196,single-format-standard,cookies-not-set,edd-test-mode,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
wekelijkse planning

03 dec Hoe creëer je een gezonde wekelijkse structuur

Hebben jullie ook wens eens het gevoel dat je het te druk hebt? Heb je eigenlijk liever een uur extra in de dag? Heb je wel eens dat omdat je het druk hebt, je een maaltijd over slaat? De laatste weken hoor ik signalen om mij heen van mensen die dit soort drukte ervaren. Dit en een sessie over preventie gezondheid waar ik ben bij geweest heeft mij geïnspireerd om deze blog te schrijven.

1) Zorg voor gezonde gewoonten

De basis voor een gezonde wekelijkse structuur zijn gezonde gewoonten. Als je een gewoonte creëert dan gaat iets automatisch, dat is wel zo gemakkelijk. Zo kost je een gezonde lifestyle voor je gevoel geen extra tijd. Een gewoonte ontstaat in ongeveer 28dagen. Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld biologisch eet of 3x per week sport. Of zorg ervoor dat je dagelijks 15 minuten mediteert. Dit helpt je met een gezonde wekelijkse structuur.

2) Maak wekelijks een planning

Ik raad je aan om aan het begin van de week of liever nog aan het einde van de week ervoor een planning maakt voor de week die komen gaat. Dit zorgt ervoor dat je je focust op hoe je ideale week eruitziet en je vanuit rust en overzicht bepaald wat je wanneer gaat doen. In het begin voelt het misschien onwennig om je week te plannen. Als je dit een tijdje doet, merk je dat het eigenlijk erg prettig voelt. Je creëert een prettig wekelijkse structuur.

 3) Plan extra tijd in

Als je een planning maakt bijvoorbeeld ik ga morgen van 13.00-14.00 lunchen met persoon x ik heb om 14.00 een afspraak met persoon y en daarna om 15.00 een belafspraak met persoon z en uiteindelijk moet ik om 16.00 bij de kapper zijn. Zorg ervoor dat je extra tijd inplant voor onvoorziene zaken, bijvoorbeeld een uur + 15 minuten. Als je aan een groter project werkt kun je bijvoorbeeld denken aan week + 1 dag. Of een maand + 1 week. Zo zorg je ervoor dat je speling hebt. Dit is ook beter in het kader van verwachting management. Je kunt beter iets eerder zijn of een taak eerder af hebben dan net te laat zijn met iets. Dit zorgt voor een robuste wekelijkse structuur.

4) Plan standaard me-time in

Soms kan het zo zijn dat we zo druk zijn dat wel onszelf vergeten. Ik raad je aan om standaard me-time in te plannen waarin je echt alleen focus hebt op jezelf. Je hoeft niet per se te weten wat je in deze tijd gaat doen, het enige is dat je dan alleen doet wat goed voelt voor jezelf. Dit wordt ook wel een oplaadpunt genoemd of een rustpunt in de week. Voor je algehele gezondheid en stresslevel is het goed om me-time actief in te plannen. Hier lees je meer over het reduceren van stress: stress-vrij en ontspannen leven

5) Doe alleen zaken die je echt belangrijk vindt.

Om een gezonde wekelijkse structuur te hebben raad ik je aan om naast een to-do-list ook een not-to-do-list te maken. Dit helpt je om te bepalen wat je echt belangrijk vindt om te doen. Eerder heb ik gesproken over de Eisenhower-matrix dit is ook een goede tool om je te helpen om de week te structureren. Naast dingen die je belangrijk raad ik je ook aan om dingen te doen die je leuk vindt. Ik heb zelf een lijst van dingen die ik niet meer wilt doen en besteed deze 1 voor 1 uit, dat voelt fantastisch! Doe dit zowel zakelijk als privé.

PS. Wil je ons helpen door deze blog te delen. Alvast bedankt!

PPS. Wordt nu abonnee en ontvang gratis tips, trics, eventuele aanbiedingen en het laatste nieuws dat je helpt met een structuur naar financiële vrijheid en optimale gezondheid. Als bonus krijg je de 10 gratis tips naar financiële vrijheid!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.