Follow Us
Facebooklinkedininstagram
5 tips voor spenders om het geld in je zak te houden.
16193
post-template-default,single,single-post,postid-16193,single-format-standard,cookies-not-set,edd-test-mode,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
sparen

26 nov 5 tips voor spenders om het geld in je zak te houden.

Heb je ook het gevoel dat aan het eind van de maand het gevoel dat de maand net een paar dagen te lang duurt financieel gezien? Geniet je van het leven en leef je met de dag? Zeg je ja op elke uitnodiging van vrienden/vriendinnen om een drankje te doen of gezellig uit eten te gaan? Welkom in de wereld van de spender. Iemand die geniet van het leven en graag geld uitgeeft aan leuke dingen. Deze blog is speciaal geschreven voor jullie spenders die financieel vrij willen worden. Lees hier de 5 tips die je daarmee helpen zodat je sparen leuk gaat vinden!

Tip 1) Maak spaardoelen voor jezelf

Zorg voor een duidelijk spaardoel waar je geld voor opzij zet. Gewoon sparen is “saai”. Stel je spaart voor een nieuwe auto, huis of keuken, dan wordt het een stuk tastbaarder. Zorg voor kleine stapjes (sub-spaardoelen) en beloon jezelf met iets kleins zodat het sparen leuk blijft.

Tip 2) Ga automatisch sparen

Stel je kunt bij elke uitgave die je doet aan iets leuks sparen, zonder dat je het direct merkt. Is dit niet fantastisch? Tegenwoordig kun je bij een aantal banken, automatisch sparen aanzetten zodat je een vooraf ingesteld % spaart bij elke uitgave die je doet. Zorg ervoor dat dit bedrag op een speciale spaarrekening komt.

Tip 3) Zorg voor onzichtbaar sparen

Heb je ook dat als je een flink bedrag op je spaarrekening hebt staan je denkt, dit geld moet ik uitgeven? Een tip is om een deel van je spaargeld onzichtbaar te maken, zo heb je altijd een buffer voor later en kom je niet in de verleiding om het geld uit te geven als je het ziet staan.

Tip 4) Zet een bespaar challenge op

Iets wat erg motiverend werkt is een challenge doen met een aantal vrienden/vriendinnen of met jezelf waarbij je kunt winnen. De bespaar challenge is geboren. Bedenk voor jezelf en of je opponenten een spaardoel en ga er samen vol voor om dit doel te halen. Degene die wint krijgt een leuke prijs. Dit werkt enorm motiverend en is superleuk om te doen.

Tip 5) Zorg voor een accountability partner

Een accountability partner helpt je om scherp te blijven op je doelen. Ik raad je aan om deze in te schakelen als je merkt dat je meer uitgeeft (spend) dan je eigenlijk wilt en graag financieel vrij wilt worden. Zorg ervoor dat je accountability partner iemand is die al financieel vrij is of dat nog niet is maar wel de JARS gebruikt. Iemand die je scherp houd en af een toe een spiegel voor houdt zodat je uiteindelijk uit je zelf het gedrag vertoond dat leidt naar financiële vrijheid.

PS. Wil je ons helpen door deze blog te delen in je netwerk. Alvast bedankt!

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.