Follow Us
Facebooklinkedininstagram
7 tips die je helpen om financieel vrij te worden - Welkom
16187
post-template-default,single,single-post,postid-16187,single-format-standard,cookies-not-set,edd-test-mode,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
financieel onafhankelijk

19 nov 7 tips die je helpen om financieel vrij te worden

We naderen de laatste maand van het jaar, traditioneel de maand om: alle verzekeringen te checken, je hypotheek onder de loep te nemen en andere vaste lasten te bekijken om zo te eventueel besparingen te realiseren. Vorige jaar heb ik hierdoor meer dan 50 euro per maand bespaard, dit jaar is mijn doel om dat te overtreffen. Naast besparen is het goed om na te denken of je meer inkomen kunt verdienen het volgende jaar. Met meer inkomen bedoel ik substantieel meer inkomen, dus meer dan 15% inkomensstijging. Om jullie te inspireren en te helpen deel ik 7 tips die jullie helpen om sneller financieel vrij te worden. Eerst een opfrisser wat is financieel onafhankelijk zijn ook alweer?

Financieel onafhankelijk: genoeg passief inkomen verdienen per maand zodat al je lasten en levensonderhoud betaal is. Dit betekent dat je niet hoeft te werken voor je geld. Je kunt natuurlijk wel werken om extra te verdienen of om uiteindelijk helemaal financieel vrij te worden.

Financieel vrij: je krijgt zoveel geld (passiefinkomen) binnen dat je kunt doen wat je wilt, natuurlijk binnen de kaders van de wet en met de normen en waarden in het acht nemend.

Nu ga ik verder met het delen van de 7 tips die je helpen om financieel vrij te worden:

Tip 1) Minimaliseer je lasten 

Een manier om financieel onafhankelijk te worden is om je lasten te minimaliseren. Bijvoorbeeld je woonlasten, autolasten etc. Doe bijvoorbeeld aan car-sharing of verhuur een kamer in je huis via airbnb. Als je minder lasten hebt word je sneller financieel onafhankelijk de eerste stap naar financiële vrijheid.

Tip 2) Check regelmatig je vaste lasten

Een tweede tip is om je periodiek te kijken naar alle vaste lasten die je hebt. Vraag jezelf af: heb ik dit echt nodig of kan ik er ook zonder? Je kunt denken aan je netflix of spotify abonnement, of je extra telefoonverzekering, eventuele abonnement op digitale kranten of andere onlinediensten die je niet meer gebruikt. Een x per jaar door je verzekeringen lopen en kijken of het elders goedkoper en beter kan is ook een goede manier om te besparen. Ook de check of je qua boodschappen het de meest voordelige keuze maakt is goed om eens in de zoveel tijd te doen. Door goed te letten op aanbiedingen kun je zo enkele 10tallen euro’s tot zo niet 100den euro’s per maand besparen afhankelijk van je budget. Door te bewust zijn van waar je je geld aan uitgeeft verhoogd word je sneller financieel vrij.

Tip 3) Investeer in verduurzaming van je leven

Zonnepanelen op je huis worden steeds goedkoper, een elektrische auto wordt betaalbaar en het netwerk met laadpalen is steeds beter. Dit biedt kansen om te investeren zodat je energielasten en kosten om je auto te gebruiken naar beneden te brengen of misschien wel helemaal naar 0 te brengen. Stel je voor dat je geen energie lasten meer hebt en autorijden gratis is? Wat betekend dit voor je financiële situatie? Waarschijnlijk brengt het sneller naar financiële vrijheid.

Naast zaken die kunnen besparen is het essentieel om passieve inkomensstromen te vergaren. De volgende tips gaan hier meer op in:

Tip 4) Ga investeren op verschillende vlakken

De manier om meerdere inkomensstromen te realiseren is om te investeren. Investeer bijvoorbeeld in vastgoed, crypto, grond, aandelen etc. Zorg er wel voor dat je investeringen passiefinkomen opleveren zo word je sneller financieel vrij. In deze blog lees je meerdere mogelijkheden om te investeren: https://levhealthy.com/experts-aan-het-woord/investeer-zodat-je-geld-beter-rendeert/

Tip 5) Zorg voor een financieel vrije mindset

Een van mijn business coaches zij altijd: “financial freedom is a thinking process first”.

Hier heeft hij een punt, zorg ervoor dat je positief denkt over geld en denkt in overvloed zodat je geld kunt ontvangen. Hoe meer geld je ontvangt hoe sneller je financieel vrij wordt, mits je slim om gaat met geld natuurlijk. In deze blog lees je hoe je een mindset van overvloed creëert mocht je die nog niet hebben: https://levhealthy.com/mentale-gezondheids-tips/5-tips-van-tekort-naar-een-mindset-van-overvloed/

Tip 6) Werk vanuit je passie en plezier

Als je de dingen die doet, doet met passie en plezier dan merk je dat je meer ontvangt en er positieve gebeurtenissen op je pad komen. Je trekt de juiste dingen aan die je helpen om financieel onafhankelijk te worden. Bijvoorbeeld een contact in je netwerk dat je een nieuw businessmodel aanreikt, een vastgoed object wat je ideaal kunt verhuren etc. Daarnaast is het goed om op een ontspannen manier te werken, hier lees je hoe je dit kunt doen: https://levhealthy.com/mentale-gezondheids-tips/hoe-kan-ik-als-beste-ontspannen-ondernemen/

Tip 7) Zorg voor een goede coach

Om het proces naar financieel vrij worden te versnellen raad ik je aan om je te laten begeleiden door een goede coach/financieel expert. Dit kan iemand zijn die ook opweg is om financieel vrij te worden en daar stappen in zet of iemand die al financieel vrij is en midden in de huidige markt staat. Iemand die 10 jaar geleden financieel vrij is geworden en niet midden in de huidige markt staat heeft waarschijnlijk fantastische tips, alleen deze zijn vaak niet 100% toepasbaar in de huidige snel veranderende markt.

PS. Wil je deze blog delen in je netwerk. Alvast bedankt!

PPS. Wil je 10 gratis tips ontvangen die jou helpen om financieel vrij te worden? klik dan hier: https://levhealthy.com/gratis-10-tips-naar-financiele-vrijheid/

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.